Skip to main content
beeldhouwen in Frankrijk

Zomercursus Château Melay

Beeldhouwen in Frankrijk

Château Melay

Tussen de heuvels en omgeven door bossen en kuuroorden, zoals Bourbonne-les-Bains, ligt het 450 jaar oude Château Melay, waar we je van harte verwelkomen. Château Melay ligt in Melay, een dorp in het departement Haut-Marne, net onder de Vogezen, op ongeveer 600 km rijden vanuit Utrecht. Het gunstige klimaat en de natuur maken de streek tot een ideale plek voor een aangenaam verblijf.

Château Melay beschikt over mooie ruime één- tot driepersoonskamers. De kamers hebben een eigen badkamer of delen deze met één andere kamer. Het ontbijt, lunch en diner vinden plaats in de gezellige eetzaal. Bij mooi weer kan er buiten worden gegeten op het terras. Zie ook www.chateaumelay.com

Château Melay is een inspirerende locatie voor een beeldhouwcursus. Men kan buiten werken onder de eeuwenoude bomen, in de zon of in het atelier.

Werkwijze cursus

Na informatie over de steen en kennismaking met het beeldhouwgereedschap ga je zelf een stuk natuursteen bewerken. Je leert de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. Heb je al ervaring, dan kun je deze week gebruiken om eens groter te werken of iets nieuws te proberen.

Je krijgt veel individuele vrijheid, kiest zelf met welke steen je werkt en wat je maakt. Door gesprekken met docent en medecursisten, en door technische assistentie ontstaat een proces waarin creativiteit en doorzettingsvermogen je naar een boeiend eindresultaat leiden. 

Gereedschap is aanwezig. Ook bestaat de mogelijkheid ter plekke een steen aan te schaffen. Er wordt voornamelijk gewerkt in Franse kalksteen, een natuursteensoort die vrij eenvoudig met hamer en beitel te bewerken is. Ook andere steensoorten, zoals hardsteen, zijn verkrijgbaar.

De cursus start op zondagmiddag om 17.00 uur en eindigt zaterdag na het ontbijt. Van maandag tot en met vrijdag zijn de cursustijden van 9.00 uur tot 13.00 uur. 's Middags en 's avonds kan er doorgewerkt worden. Natuurlijk is er dan ook de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of te relaxen in de tuin.

Docenten

De docenten in Melay zijn Fieke de Roij, Adriaan Seelen, Paul van Laere en Erica van Seeters. Kijk voor meer informatie op Docenten Frankrijk.

Cursusdata

 • zo 21 mei - za 27 mei 2023

  Docent Fieke de Roij - vol*

  week 21
 • zo 28 mei - za 3 juni 2023

  Docent Fieke de Roij - vol*

  week 22
 • zo 25 juni - za 1 juli 2023

  Docent Paul van Laere - vol*

  week 26
 • zo 2 juli - za 8 juli 2023

  Docent Adriaan Seelen - **

  week 27
 • zo 9 juli - za 15 juli 2023

  Docent Adriaan Seelen - vol*

  week 28

* Als de week is volgeboekt, kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plaats vrijkomt, krijg je dan bericht.

** Nog beperkt ruimte, neem vooraf contact op over de mogelijkheden.

Verblijf

Het verblijf rond de cursus is geheel verzorgd. Overnachting inclusief alle maaltijden: het ontbijt, de lunch en het diner (excl. drankjes). Met in de pauzes koffie en thee. Overige consumpties zijn voor eigen kosten.

Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken dien je zelf mee te brengen.

Neem stevige schoenen, liefst veiligheidsschoenen, en een hoofddeksel mee tegen het stof en de zon. Stofbrillen zijn aanwezig. Werkhandschoenen dien je zelf mee te nemen.

Het is verstandig behalve een reisverzekering ook een annuleringsverzekering af te sluiten.

Cursuskosten

 • Cursus, maaltijden, kamer met badkamer

  € 970

  p.p.
 • Cursus, maaltijden, kamer met gedeelde badkamer

  € 940

  p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer

  € 95

  p.p.
 • Toeslag bij weekendverblijf

  € 95

  extra overnachting met ontbijt p.p.

Inschrijving

Inschrijven kan door het formulier online in te vullen of het formulier te printen en op te sturen.

Je ontvangt een boekingsbevestiging en hebt recht om deel te nemen aan de cursus na betaling van het inschrijfgeld à € 50,-. Het geld kun je overmaken naar rekening NL89 TRIO 0197 7727 06 t.n.v. Werk in Steen te Utrecht

Inschrijfformulier om online te boeken

Inschrijfformulier om te printen en op te sturen

Routebeschrijving naar Château Melay in Frankrijk

Algemene voorwaarden

 • Je inschrijving is geldig nadat het inschrijfformulier is ontvangen en het inschrijfgeld à € 50 is betaald. De aan je toegestuurde rekening voor het resterende cursusgeld dient 5 weken voor aanvang van de cursus voldaan te zijn. Restitutie van het inschrijfgeld is niet mogelijk.
 • Je kunt je reservering opzeggen tot 5 weken vóór aanvang van de cursus waarbij het cursusgeld onder aftrek van € 50 inschrijfgeld wordt gerestitueerd. Bij opzegging na deze termijn vindt geen restitutie van het cursusgeld plaats. In overleg kun je je inschrijving overdragen aan een ander.
 • Mocht de docent van de week door onvoorziene omstandigheden geen les kunnen geven, dan zorgt de organisatie voor een vervangende docent.
 • Indien de door jou gewenste activiteit niet kan doorgaan door overheidsmaatregelen i.v.m. corona, heb je recht op restitutie van het door jou betaalde bedrag minus inschrijfgeld.
 • Indien deelname aan de door jou gewenste activiteit niet kan doorgaan, omdat deze is volgeboekt of door overmacht bij de organisatie, heb je recht op volledige restitutie van het door jou betaalde bedrag.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor vermissing van, of schade aan, persoonlijke bezittingen.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor letsel opgelopen tijdens verblijf en cursus activiteiten.

Ik raad je als deelnemer aan, voor zover je deze nog niet hebt, een annuleringsverzekering en  reis- en ziektekostenverzekering met dekking in het buitenland af te sluiten.

Privacyverklaring

Meer vragen?

Neem contact op met Fieke de Roij, telefoon 030-2521143, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.