Beeldhouwer Utrecht

Fieke de Roij is beeldhouwer in Utrecht. Vanuit haar atelier en werkplaats Werk in Steen maakt zij heldere en abstracte beelden. De beelden ontstaan intuïtief tijdens het maakproces. Een combinatie van materiaal en vorm en een uniek spel van lijnen, evenwicht, eenvoud en spanning. Met duidelijke lijnen en vlakken wordt een krachtige vorm gezocht. De sporen van het maakproces blijven zichtbaar. De structuur van de beitelslag, breukvlakken of afwerking van de oppervlakte geeft een duidelijke signatuur van de beeldhouwer in Utrecht aan het beeld. De beelden zijn niet nadrukkelijk mooi of verleidelijk. Ze vertellen geen verhaal maar roepen meer een sfeer en associatie op. Inspiratie haalt Fieke de Roij uit het materiaal zelf. De verzameling stenen wordt steeds aangevuld, uit containers, van de straat, gekregen en soms uit de winkel.

atelier beeldhouwer utrecht fieke de roijIn opdracht

Op de website kunt u de collectie van Fieke de Roij bekijken. U kunt hier ook lezen hoe het beeld is ontstaan, van welke steensoort het gemaakt is en wat de prijs is. Op de website bestaat de mogelijkheid om het beeld direct aan te schaffen. Fieke de Roij werkt als beeldhouwer in Utrecht ook in opdracht. Zoekt u een bepaalde beeld voor een specifieke plek, binnen of buiten? Neem dan contact op met Werk in Steen en laat u informeren over de mogelijkheden.

Wilt u wel graag een beeld in huis maar niet direct kopen? Dan kunt u er ook voor kiezen om een beeld te huren via de Kunstuitleen van Galerie Sille. Ook de beelden van deze beeldhouwer in Utrecht, Fieke de Roij, zijn te huur via deze galerie.

logo