Beeldhouwen Utrecht

Leer beeldhouwen in Utrecht bij Werk in Steen onder begeleiding van beeldhouwer en docent beeldhouwen Fieke de Roij.  

Cursussen voor beginners en gevorderden

Werk in Steen biedt een inspirerende werkplek voor iedereen die graag wil (leren) beeldhouwen.  Er worden verschillende cursussen gegeven voor zowel beginners als gevorderden. Zo is er een wekelijkse cursus op maandag- en dinsdagavond en woensdagochtend. Beginnende beeldhouwers maken kennis met het bewerken van steen. De wat meer gevorderdens kunnen zich verder verdiepen in de techniek en de vormgeving van beeldhouwen in Utrecht.

Opzet van de cursus

Tijdens deze cursus doorloopt u alle stappen die nodig zijn om van een ruw blok steen een beeld te maken: ontwerp, uitvoering en afwerking. U kiest zelf de steensoort en wat u wilt maken. Er is veel individuele vrijheid en gedurende de cursus wordt zelfstandig en in eigen tempo gewerkt. Fieke de Roij zorgt voor begeleiding en instructie. Alles wordt met de hand gedaan. Een gemiddeld beeld kost ongeveer 15 lessen.  

gereedschap beeldhouwen utrecht fiekederoijOpen werkplaats

Voor cursisten van de wekelijkse cursus is het ook mogelijk om een keer per maand vrij te werken in de werkplaats. Er is dan geen begeleiding. Naast de wekelijkse cursus is er ook een zaterdagcursus en een zomercursus.

Meer informatie

Wilt u ook leren beeldhouwen in Utrecht? Schrijf u dan in voor één van de cursussen van Werk in Steen. Op de website vindt u aanvullende informatie zoals cursusdata en prijzen. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Werk in Steen. U vindt de contactgegevens op de website.

logo