Beeldende kunst Utrecht

Bent u op zoek naar beeldende kunst in Utrecht? Naar een beeld voor in de tuin dat wind en weer kan doorstaan? Of naar een klein beeldje voor op de vensterbank? Wat u ook zoekt, u kunt hiervoor terecht bij Werk in Steen, het atelier van beeldhouwer Fieke de Roij. De beelden van Fieke de Roij kenmerken zich door de eenvoud, spanning en evenwicht. Abstracte beeldende kunst in Utrecht die niet zozeer een verhaal vertelt maar meer een sfeer of associatie oproept. De beelden ontstaan intuïtief en zijn een combinatie van vorm en materiaal.

state of mind beeldende kunst utrecht fieke de roijBeeldhouwcursus

Wilt u zelf aan de slag met beeldende kunst in Utrecht? Volg dan een cursus bij Werk in Steen. Zo is er een wekelijkse cursus op maandag- en dinsdagavond en woensdagochtend. Tijdens deze cursus doorloopt u alle stappen die nodig zijn om van een ruw blok steen een beeld te maken: ontwerp, uitvoering en afwerking. U kiest zelf de steensoort en wat u wilt maken. Er is veel individuele vrijheid en gedurende de cursus wordt zelfstandig en in eigen tempo gewerkt. Fieke de Roij zorgt voor begeleiding en instructie. Alles wordt met de hand gedaan. Een gemiddeld beeld kost ongeveer 15 lessen.  Voor cursisten van de wekelijkse cursus is het ook mogelijk om een keer per maand vrij te werken in de werkplaats. Er is dan geen begeleiding. Naast de wekelijkse cursus is er ook een zaterdagcursus en een zomercursus.

Voor meer informatie over de cursussen of de collectie kunt u contact opnemen met Werk in Steen. Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuws en ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of volg Werk in Steen op Facebook.

logo